Türkiye genelinde güneş ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları üzerine mühendislik, tedarik ve projelendirme hizmetleri sunan Göktekin Enerji, Temsan Makina bünyesinde yer alan, Kahramanmaraş’taki tekstil firması Maritaş Denim’e 5.112 kW gücünde anahtar teslim çatı tipi güneş enerji santrali (GES) kurmak için anlaşma imzaladı.
Maritaş Denim Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim (solda) ile Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu’nun (sağda) imzalarıyla resmi olarak başlatılan projenin 2021 mart ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Projede Göktekin Enerji’nin Türkiye distribütörlüğünü de yaptığı enerji sistemleri üzerine akıllı çözümler üreten dünyaca ünlü invertör markası SolarEdge’in ürünleri kullanılacak. Güneş panellerinde ise yine dünyaca bilinen ve üretimi Türkiye’de yapılan Çin Devleti menşeli HT-SAAE markası tercih edildi.
Sera gazı salınımını engelleyerek doğaya katkıda bulunacak
Göktekin’in Meritaş çatı GES projesinde 12 bin 700’den fazla güneş paneli kullanılacak. Proje enerji üretiminin yanı sıra yıllık yaklaşık 4 milyon 466 bin 779 kg sera gazı salınımını engelleyerek doğaya katkıda bulunacak.Bu miktar yaklaşık 200 bin ağacın engellediği karbondioksit miktarına denk geliyor.
Göktekin 8 ilde 310 MW’lik RES’i 2022 sonunda tamamlayacak
2020 yılını çatı tipi GES uygulamalarında EPC pazar lideri olarak kapatan Göktekin Enerji 2021 yılında da yaptığı yeni anlaşmalar ile çatı GES projeleri üzerine olan çalışmalarına hız katarak devam ediyor. Güneşin yanında rüzgâr enerjisi alanında da ciddi atılımlar yapan şirket, 2022 sonunda sekiz ilde toplam 310 MW’tı bulan RES projelerini tamamlamayı planlıyor.
Kaynak: https://goktekinenerji.com/basinda-biz/goktekin-enerji-meritas-denime-cati-ges-kuruyor