Ne arıyorsunuz?

İsviçre’deki Sanayi Tesisine Dev Batarya Enerji Sistemi Kuruluyor

İsviçreli ortak girişim Energy Storage BESS Perlen AG, Perlen Papier AG üretim tesisinde 10 MW gücünde ve 20 MWh kapasitesinde bir batarya enerji depolama sistemi kurmaya hazırlanıyor. 2026 yılının sonuna doğru devreye alınması planlanan bu proje, ADS-TEC Energy tarafından tedarik edilecek ve wattss group tarafından yönetilecek. Bu girişim, endüstriyel tesisin enerji optimizasyonunun ötesine geçerek bataryayı gelir getiren bir varlığa dönüştürmesini hedefliyor. Şirket, şebeke stabilite hizmetlerine ve elektrik piyasalarına katılarak altyapısını modern bir enerji merkezine dönüştürmeyi ve uzun vadeli ekonomik değer yaratmayı amaçlıyor.

Endüstriyel işletmelerin enerji esnekliğinden faydalanmak için depolama teknolojilerini kullanma eğiliminin bir örneği olan bu projede, sistem başlangıçta elektrik şebekesinin dengesini ve istikrarını desteklemek için yan hizmetler sunmaya odaklanacak. Proje ilerledikçe, şirketin gün öncesi ve gün içi elektrik piyasalarına katılımını genişleterek enerji varlıklarından birden fazla gelir akışı yaratması planlanıyor. Bu strateji, endüstriyel tesisin enerji tüketimini ve üretim kapasitesini sadece bir maliyet kalemi olarak değil, dinamik bir finansal araç olarak kullanmasına olanak tanıyor.

Perlen Industrieholding AG ve Perlen Papier AG CEO’su Dr. Florian Geiger, bu yatırımın endüstriyel tesisi modern bir enerji merkezine dönüştürme vizyonlarının merkezinde yer aldığını belirtti. Depolama kapasitesinin entegrasyonuyla şirket, enerji yönetimini temel bir ekonomik faaliyet haline getiriyor. Projenin teknik uygulaması ve pazar entegrasyonu dahil olmak üzere tüm geliştirme süreçleri wattss group tarafından yürütülüyor. Bu sayede batarya sisteminin, şirketin genel operasyonları içerisinde tam teşekküllü bir varlık olarak işlev görmesi sağlanacak.