Kayseri’de Toplu Taşıma İçin Rüzgar Enerjisi Kullanılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi , toplu ulaşımın enerji ihtiyacını rüzgâr enerjisiyle karşılamak üzere bir proje başlattı. Bu proje kapsamında yıllık 60 milyon kWh elektrik üretilecek ve bu enerji, kentteki 80 tramvayın ihtiyacını karşılayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, projede sona yaklaşıldığını belirtti. Proje için gerekli altyapı çalışmaları ve 6 kilometrelik enerji nakil hattı tamamlandı. Türbinlerin montajı ise devam ediyor. Büyükkılıç, bu projenin sadece tramvayların enerji ihtiyacını karşılamakla kalmayacağını, aynı zamanda belediye için önemli bir kazanım sağlayacağını vurguladı.

Türkiye’nin toplu ulaşım sektöründeki ilk rüzgâr enerjisi santrali olan bu proje, Cumhurbaşkanlığı’nın kamu kaynaklarının verimli kullanılması genelgesine uygun olarak yürütülüyor. Türbinlerin en büyüğü 81,5 metre uzunluğa ve 155 ton ağırlığa sahip olup, santral tamamlandığında 194,5 metre yüksekliğe ulaşacak ve 65 katlı bir bina yüksekliğinde olacak.