Çalık Denim, 15,9 MW Uşak GES Projesi ile Sürdürülebilir Üretimde Yeni Bir Adım Atıyor

Tekstil sektörünün öncü markalarından Çalık Denim, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak üzere 15,9 MW kurulu güce sahip Uşak Çalık Denim GES Projesi’ni devreye alıyor.

Projede, yüksek verimlilik ve uzun ömürlü performansıyla öne çıkan 615 Wp N-Type TOPCon paneller tercih edildi. EPC süreçleri Akiş Enerji tarafından yürütülen proje, Uşak ilinde inşa ediliyor.

Paneller, JinkoSolar’ın Türkiye distribütörü SolarToday aracılığıyla tedarik edilerek, HSA Enerji tesislerinde JinkoSolar standartlarına uygun şekilde yerli üretimle hazırlanıyor. Bu sayede proje, Türkiye’nin temiz enerji dönüşümüne hem teknolojik hem de üretim gücü açısından katkı sağlıyor.

Dünya genelinde 350 GW’tan fazla sevkiyat gerçekleştiren ve Tier-1 kategorisinde lider konumunu koruyan JinkoSolar Europe, güvenilir ve verimli teknolojisiyle Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerini desteklemeyi sürdürüyor.

Uşak Çalık Denim GES Projesi, tekstil sektöründe sürdürülebilir üretim yaklaşımının güçlü bir örneği olarak öne çıkıyor.