AKLease ve EBRD’den Yeşil Finansman İçin Önemli Adım

AKLease, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı amacıyla 4 yıl vadeli, toplam 50 milyon Euro değerinde yeşil finansman kredi anlaşması imzaladı.
Uzman leasing çözümleriyle farklı sektörlerden yatırımları desteklemeye devam eden AKLease, yeni anlaşmayla enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerine önemli bir kaynak sağlayacak.
AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, kredi anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“AKLease olarak çevreci projelere verdiğimiz desteği her geçen gün büyütmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir finansman ürünümüz ECOLease ile çevreci projelere bugüne kadar yaklaşık 10 milyar TL tutarında finansman sağladık. 536 MW büyüklüğünde yenilenebilir enerji projesini finanse ederek ülkemizin enerji üretim kapasitesine önemli bir katkı sunduk.
Bu rakamı daha da büyütmek adına gelecekteki finansman stratejilerimizi sürdürülebilir enerji projeleri üzerine yoğunlaştırmaya devam ediyoruz. EBRD ile imzaladığımız yeni anlaşma da bu sürecin önemli bir parçası olacak. AKLease olarak bugün olduğu gibi gelecekte de müşterilerimizin sürdürülebilir yatırımlarına ve ülkemizin yeşil dönüşüm sürecine destek olmaya devam edeceğiz.”
Bu yeni finansman anlaşmasıyla AKLease, Türkiye’nin sürdürülebilir enerji hedeflerine ve yeşil dönüşüm sürecine katkıda bulunmayı sürdürecek.